Információk

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A mai délután megnyitottuk a jelentkezést a turnusokra, az első órában máris betelt 3 meghirdetett turnusunk (1., 2., 4.). A jelentkezés első köre ma 18 órakor lezárult, a jelentkezési felületet inaktiváltuk. A továbbiakban munkatársaink ellenőrzik a leadott turnusjelentkezéseket (több esetben is előfordult, hogy valaki több turnusba jelentkezett) és válaszolunk a beérkezett levelekre. Ez idő alatt átnézzük a tegnap este óta beérkezett egyéni adatlapokat, hogy ők is tudjanak jelentkezni a második körben. Tisztelettel kérjük minden jelentkező türelmét és megértését!

A jelentkezés második fordulója holnap reggel (szombat) 8:00-kor indul, ekkor újra megnyitjuk a még szabad hellyel rendelkezett turnusok jelentkezési felületét (hozzávetőleg még 3 turnusban,  40 szabad helyünk van) és ameddig van szabad hely lehet jelentkezni

Felhívjuk minden jelentkező figyelmét, hogy a több turnusba való jelentkezés nem lehetséges, egy diák (a nagy érdeklődésre való tekintettel) csak egy turnusban vehet részt.

Táborainkba évről évre egyre több diák jelentkezik, az idei évben is öt városból több mint 150 ember érdeklődik a tábor iránt. Igyekszünk minden érdeklődő diáknak megadni a részvétel lehetőségét, kérjük minden érdeklődő család megértését és türelmét.

Köszönettel,

Piarista Vitorlázó Egyesület

 
 
 
Tájékoztató a 2020. évi Piarista Vitorlástáborokról
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
2020. február 8-án megnyílt a Piarista Vitorlázó Egyesület weboldala. A lap a következő címen érhető el:
https://vitorlazas.piarista.hu/
Az oldalon lehet regisztrálni és a regisztrált felhasználók be tudnak lépni. Azoknak, akiknek már tavaly jóváhagytuk a tavalyi jelentkezését nem szükséges minden adatot újra megadni, de kérünk minden felhasználót, hogy ellenőrizze le a megadott adatait.
 
SZEMÉLYI AZONOSÍTÓ
Egy adatot mindenkinek meg kell adnia, ez a személyi azonosító szám. Ez az adat a lakcímkártya hátoldalán található meg. Erre az adatra egy pályázatnál van szükségünk. A szám formátuma: pl. 1-234556-7891
 
PÓLÓ MÉRET
Fontos ellenőrizni a póló méret megadását. Kérjük, hogy a következő méretek közül válasszanak: S, M, L, XL, XXL, 3XL.
 
ÚSZÁSTUDÁS IGAZOLÁSA
Akinek már van feltöltve igazolás, azoknak nem szükséges újra feltölteni a dokumentumot. (A többieknek: Az egyéni jelentkezési lapon fel kell tölteni az úszástudás igazolásáról szóló nyilatkozatot. Ehhez a művelethez ezt a nyomtatványt kell használni: https://goo.gl/Degv5R. A pdf fájlt le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni, ezt követően ki kell tölteni és digitalizálva visszatölteni. Elsősorban pdf fájlt fogad el a rendszer.)
 
PÁRTOLÓ TAGDÍJ
A pártoló tagdíj mértéke 2020-ban 5.000,- azaz ötezer forint/fő. Ezt az összeget csak átutalással lehet befizetni az egyesületünk számára. (Kérjük, hogy most semmi esetre sem küldjenek 5.000,- forintnál többet. Ennyi a pártoló tagdíj, ennyinek a befizetésére van szükség a jelentkezéshez.)
Piarista Vitorlázó Egyesület
1052 Budapest, Piarista köz 1.
adószám: 18071250-1-42
bankszámlaszám: 10700347-69707085-51100005 (CIB Bank)
 
Az átutalás megjegyzés rovatába 3 (három) információt kell feltüntetni:
1. a diák neve (pl. Kovács Lajos)
2. „pártoló tagdíj” kifejezés
3. lakcím (pl. 1073 Budapest, Szép utca 9.)
Tehát pl. így kell kinéznie az átutalási megjegyzésnek: „Kovács Lajos pártoló tagdíj 1073 Budapest, Szép utca 9.”
 
Az átutalásról szóló igazolást töltsék le a bank webes felületéről és csatolják a jelentkezési felülethez! Tavaly több hiba is volt ebben a folyamatban. Nem megfelelő, ha lefényképezik a monitort az utalás közben! Nem fogadunk el kézzel, folyóírással írt önigazolást az átutalásról! Nem kell az egész bankszámla kivonatát elküldeni! A pártoló tagdíj az egyesület működését biztosítja. A befizetés visszatérítése nem áll módunkban!
 
TÁBOR DÍJA
A vitorlástáborok 2020-as díja kb. 30.000,- forint/fő/hét lesz. (Ebből a díjból már le fog jönni a tagdíjként befizetett 5.000,- forint.) Mivel eséllyel pályázunk programjaink támogatására, így valószínűleg kisebb összeget kell majd kérnünk a diákoktól egy-egy hétért. Ha nyer a pályázatunk, akkor 20.000,- forint lesz a tábor költsége, tehát a tagdíjon felül már csak 15.000,- forintot fogunk kérni. Ha nem nyer a pályázatunk, akkor kb. 30.000,- forint lesz a tábor költsége, így még 25.000,- forintot fogunk beszedni. Kérjük, hogy most semmi esetre sem küldjenek 5.000,- forintnál többet. Ennyi a pártoló tagdíj, ennyinek a befizetésére van szükség a jelentkezéshez.
 
A jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseiket a hello@vitorlazas.piarista.hu e-mail-címre küldhetik el!
 
AZ OLDAL HASZNÁLATÁRÓL
 • A weboldal használatához szükség van regisztrációra is. Jó, ha a regisztrációt a vitorlázó gyermek teszi meg és nem a szülő. A felületen elküldött jelentkezésekről a szülő is fog kapni értesítést.
 • Kérjük a jelentkező diákokat, hogy regisztrálják magukat a weboldalon! Olyan e-mail címet kell megadni, amit rendszeresen olvasnak és olyan jelszót kell megadni, amit nem fognak elfelejteni.
 • A regisztrációt és a bejelentkezést követően van lehetőség az egyéni jelentkezési lap kitöltésére.
 • Az egyéni jelentkezési lapon csak pontos és valódi adatokat szabad megadni.
 • A jelentkezési lapot mindig ellenőrizni kell mielőtt jóváhagyásra elküldik.
 • Ha valakinek feltétlen adatváltoztatásra van szüksége (pl. lakcíme megváltozott), akkor ezt e-mail-en kell kérnie a hello@vitorlazas.piarista.hu címen. A frissítés több napot is igénybe vehet.
 • Az egyéni jelentkezési lapon van lehetőség támogatás felajánlására vagy kérésére. Fontos, hogy a jelentkező diákok mindig megkérdezzék szüleiket arról, hogy mennyi támogatást tudnak adni vagy mekkora támogatásra van szükségük.
 • Az egyéni jelentkezési lapon fel kell tölteni az úszástudás igazolásáról szóló nyilatkozatot. Ehhez a művelethez ezt a nyomtatványt kell használni: https://goo.gl/Degv5R. A pdf fájlt le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni, ezt követően ki kell tölteni és digitalizálva visszatölteni. Elsősorban pdf fájlt fogad el a rendszer.
 • Az egyéni jelentkezéshez csatolni kell a pártoló tagdíj befizetéséről szóló nyugtát. A tavalyi évhez hasonlóan, kérjük, csatolják az átutalásról szóló igazolást, amit a bankjuk webes felülete generál.
 • Az elküldött egyéni jelentkezési lapokat ellenőrzést követően hagyjuk jóvá. Az ellenőrzés több napot is igénybe vehet. A rossz vagy hibásan kitöltött egyéni jelentkezési lapokat töröljük a rendszerből, így a jelentkező diáknak lehetősége van azt ismét kitölteni és elküldeni.
 • Az egyéni jelentkezési lap jóváhagyását követően lehetőség nyílik egyéni vagy csoportos jelentkezésre is.
 • Ha a diákok együtt szeretnének jelentkezni valamelyik táborba, akkor jelentkezési csoportokat hozhatnak létre és azon keresztül együtt jelentkezhetnek a kiválasztott táborokba.
 • A táborokba való jelentkezés kezdete: 2019. február 21. (péntek)
 
Hírlevél:
Kérjük, hogy akik szeretnének 2020-ban is jelentkezni valamelyik Piarista Vitorlástáborba iratkozzanak fel a HÍRLEVELÜNKRE!
Feliratkozás módja az, hogy arról az e-mail címről, amelyikre szeretné kapni az információkat, egy e-mail-t kell küldeni erre a címre:
piarista-vitorlastabor+subscribe@googlegroups.com
Nem kell semmit sem írni a levélbe, nem szükséges az sem, hogy a levélnek "tárgya" legyen. Miután elküldték az e-mail-t, a rendszer a feliratkozás megerősítése miatt egy válasz e-mail-t fog küldeni. A leírás szerint meg kell erősíteni a feliratkozást (vagy egy újabb e-mail küldésével, vagy kattintással). Ez a HÍRLEVÉL évente max. 10-15 db levéllel terheli meg az Ön postaládáját. Az itt elküldött információkat a FB oldalunkon és a weboldalunkon is közzé fogjuk tenni. Erről a HÍRLEVÉLRŐL bármikor le fog tudni iratkozni, ha már nem szeretne tőlünk leveleket kapni.
 
A táborokról:
A piarista középiskolás korú diákok számára idén is, a Balaton Ny-i részén található balatonberényi (Petőfi utca 27.) piarista üdülőben, vasárnaptól szombatig tartó, vitorlás táborozási lehetőséget hirdetünk meg. A tábort a vízi élettel, vitorlázással megismerkedni vágyó, 7-8-9-10. évfolyamos diákok számára szervezzük. A tábor alapvetően sporttábor, amely tartalmas szünidei sportolási lehetőségek sorát teszi lehetővé. A tábor célja, hogy a résztvevő diákok mérsékelt szélerősség mellett önállóan tudjanak kétszemélyes kishajót (jolle) vezetni.
 
Az alapvető manőverek elsajátításához és a vitorlázóérzék (egyensúly, lendület megtapasztalása) kifejlesztéséhez a legalkalmasabb hajótípust, a Laser Pico típusú jollét választottuk, amellyel már 14 éves kortól bárki biztonságosan, nyugodtan és jó hangulatban tanulhat meg vitorlázni.
 
Elméleti ismeretek:
 • Hajózási földrajz, vízrajzi alapismeretek
 • Meteorológiai alapismeretek
 • Hajóelmélet, hajók szerkezete, felszerelése
 • Hajóvezetéstan
 • Vízi közlekedési ismeretek
 • Vitorlázás elmélet
 • Kitérési szabályok

Gyakorlati ismeretek:

 • Kötelek és csomók
 • Vitorláshajó fel- és leszerelése
 • Vitorlázási irányok
 • Vitorlák beállítása
 • Elindulás
 • Nyílt vízi manőverek
 • Vízből mentés, baleset megelőzés
 • Kikötés
Étkezés: naponta háromszor (két hideg és egy meleg étkezés)
 
Vitorlás előélet nem szükséges, de igazolt úszni tudás igen. A táborban a vitorlázás elsajátítására a sportegyesületekben kialakult gyakorlatot követjük gyakorlott oktatók vezetésével és szigorú biztonsági előírások megtartása mellett.
A fürge, sportos jollékkal - kísérő motoros hajó felügyelete mellett - lehet edzéseket, tanfolyamokat tartani, de kisebb túrák megtételére is alkalmasak.
 
Utazás
A nyári időszaknak megfelelően az utazások alapvetően szabadon és egyénileg szervezendők. Az egyénileg érkezőket vasárnaponként 18,00-tól fogadjuk a tábor helyszínén (Balatonberény, Petőfi utca 27.) és szombatonként 8,00-tól lehet elhagyni a tábort.
 
Ajánlott felszerelés
sportöltözet, sportcipő/vászon tornacipő/ ajánlott 2-2 váltás, mert el is ázhatnak, víz vagy szélálló ruha /anorák/, tréningruha és meleg felső, 2 váltás fürdőruha, strandpapucs, világos színű pólók, fehérnemű, zokni, napvédő eszközök /magas fényvédő faktorú naptej, napszemüveg zsinórral, világos, napellenzős sapka/; továbbá a megfelelő "előnapozás" is ajánlott, tisztálkodó felszerelés, hálózsák
 
Fel kell készülni a leégésre és a napszúrásra is, mert a hajózás különösen is veszélyeztetett tevékenység. Az erős napsütés ellen a legjobb védekezés az egész testet fedő könnyű, világos színű levegős öltözet a hosszú ujjú ing, póló, sapka. Szükséges a magas faktorszámú, lehetőleg gyógyszertárban vásárolt, fényvédő krém. Leégésre hajlamosak feltétlen hozzanak magukkal hidratáló krémet is. A napszúrás kezelésére rendszerint Aszpirint ajánlanak a gyógyszerészek. Napszemüveg hasznos segédeszköz. A szemüvegeseknek (optikai/nap) fontos a szemüvegrögzítő vagy szemüvegzsinór. Készüljünk sok szúnyogra! (Maximum nem lesz.)
 
Felelősségvállalási nyilatkozat
A szervezők felhívják minden résztvevő (és a szülők) figyelmét, hogy a vitorlázás veszélyes szabadidős elfoglaltság. Minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt a táborban. A szervezőket az esetlegesen okozott, vagy elszenvedett sérülésért, személyi, vagy vagyoni kárért felelősség nem terheli és velük szemben kártérítési igénnyel fellépni nem lehet.
 
Piarista Vitorlázó Egyesület
Az egyesület székhelye: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Az üdülő címe és az egyesület telephelye: 8649 Balatonberény, Petőfi utca 27.
nyilvántartási szám: 01-02-0006176
adószám: 18071250-1-42
bankszámlaszám: 10700347-69707085-51100005 (CIB Bank)
web: http://vitorlazas.piarista.hu/
facebook.com/PiaristaVitorlastabor
e-mail: hello@vitorlazas.piarista.hu
 
Az üdülő adminisztrátora:
Nyitrai Hajnalka (Piarista Tartományfőnökség)
balatonbereny@piarista.hu