Információk

 
 

Tájékoztató a 2022. évi Piarista Vitorlástáborokról

 
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
2022. február 25-én megnyílik a Piarista Vitorlázó Egyesület weboldala. A lap a következő címen érhető el:
https://vitorlazas.piarista.hu/
Az oldalon lehet regisztrálni és a regisztrált felhasználók be tudnak lépni. Azoknak, akiknek már tavaly jóváhagytuk a tavalyi jelentkezését nem szükséges minden adatot újra megadni, de kérünk minden felhasználót, hogy ellenőrizze le a megadott adatait.
 
SZEMÉLYI AZONOSÍTÓ
Egy adatot mindenkinek meg kell adnia, ez a személyi azonosító szám. Ez az adat a lakcímkártya hátoldalán található meg. Erre az adatra egy pályázatnál van szükségünk. A szám formátuma: pl. 1-234556-7891
 
PÓLÓ MÉRET
Fontos ellenőrizni a póló méret megadását. Kérjük, hogy a következő méretek közül válasszanak: S, M, L, XL, XXL, 3XL. (Más formátumot ne adjunk meg!)
 
ÚSZÁSTUDÁS IGAZOLÁSA
Akinek már van feltöltve igazolás, azoknak nem szükséges újra feltölteni a dokumentumot. (A többieknek: Az egyéni jelentkezési lapon fel kell tölteni az úszástudás igazolásáról szóló nyilatkozatot. Ehhez a művelethez ezt a nyomtatványt kell használni: https://goo.gl/Degv5R. A pdf fájlt le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni, ezt követően ki kell tölteni és digitalizálva visszatölteni. Elsősorban pdf fájlt fogad el a rendszer.)
 
PÁRTOLÓ TAGDÍJ
A pártoló tagdíj mértéke 2022-ban 5.000,- azaz ötezer forint/fő. Ezt az összeget csak átutalással lehet befizetni az egyesületünk számára. (Kérjük, hogy most semmi esetre sem küldjenek 5.000,- forintnál többet. Ennyi a pártoló tagdíj, ennyinek a befizetésére van szükség a jelentkezéshez.)
Piarista Vitorlázó Egyesület
1052 Budapest, Piarista köz 1.
adószám: 18071250-1-42
bankszámlaszám: 10700347-69707085-51100005 (CIB Bank)
 
Az átutalás megjegyzés rovatába 3 (három) információt kell feltüntetni:
1. a diák neve (pl. Kovács Lajos)
2. „pártoló tagdíj” kifejezés
3. lakcím (pl. 1073 Budapest, Szép utca 9.)
Tehát pl. így kell kinéznie az átutalási megjegyzésnek: „Kovács Lajos pártoló tagdíj 1073 Budapest, Szép utca 9.”
 
Az átutalásról szóló igazolást töltsék le a bank webes felületéről és csatolják a jelentkezési felülethez! Tavaly több hiba is volt ebben a folyamatban. Nem megfelelő, ha lefényképezik a monitort az utalás közben! Nem fogadunk el kézzel, folyóírással írt önigazolást az átutalásról! Nem kell az egész bankszámla kivonatát elküldeni! A pártoló tagdíj az egyesület működését biztosítja. A befizetés visszatérítése nem áll módunkban!
 
TÁBOR DÍJA
 
2022-ben a piarista vitorlástábor részvételi díja 53.000,- forint/hét lesz.
Természetesen minden diák (szülő) továbbra is kérhet támogatást majd a jelentkezéskor. Anyagi okok miatt senki se maradjon le a vitorlázásról! Az előző években is minden alkalommal minden támogatást kérő diáknak maximális segítséget nyújtottunk. A jelentkezéskor, ha a szülő kéri, akkor 5.000,- vagy 10.000,- forint támogatást nyújtunk a kérelmezőnek, ha pedig az osztályfőnök tesz javaslatot a támogatásra, akkor 15.000,- forint támogatásban részesítjük a jelentkező diákot.
 
A jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseiket a hello@vitorlazas.piarista.hu e-mail-címre küldhetik el!
 
AZ OLDAL HASZNÁLATÁRÓL
 • A weboldal használatához szükség van regisztrációra is. Jó, ha a regisztrációt a vitorlázó gyermek teszi meg és nem a szülő. A felületen elküldött jelentkezésekről a szülő is fog kapni értesítést.
 • Kérjük a jelentkező diákokat, hogy regisztrálják magukat a weboldalon! Olyan e-mail címet kell megadni, amit rendszeresen olvasnak és olyan jelszót kell megadni, amit nem fognak elfelejteni.
 • A regisztrációt és a bejelentkezést követően van lehetőség az egyéni jelentkezési lap kitöltésére.
 • Az egyéni jelentkezési lapon csak pontos és valódi adatokat szabad megadni.
 • A jelentkezési lapot mindig ellenőrizni kell mielőtt jóváhagyásra elküldik.
 • Ha valakinek feltétlen adatváltoztatásra van szüksége (pl. lakcíme megváltozott), akkor ezt e-mail-en kell kérnie a hello@vitorlazas.piarista.hu címen. A frissítés több napot is igénybe vehet.
 • Az egyéni jelentkezési lapon van lehetőség támogatás felajánlására vagy kérésére. Fontos, hogy a jelentkező diákok mindig megkérdezzék szüleiket arról, hogy mennyi támogatást tudnak adni vagy mekkora támogatásra van szükségük.
 • Az egyéni jelentkezési lapon fel kell tölteni az úszástudás igazolásáról szóló nyilatkozatot. Ehhez a művelethez ezt a nyomtatványt kell használni: https://goo.gl/Degv5R. A pdf fájlt le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni, ezt követően ki kell tölteni és digitalizálva visszatölteni. Elsősorban pdf fájlt fogad el a rendszer.
 • Az egyéni jelentkezéshez csatolni kell a pártoló tagdíj befizetéséről szóló nyugtát. A tavalyi évhez hasonlóan, kérjük, csatolják az átutalásról szóló igazolást, amit a bankjuk webes felülete generál.
 • Az elküldött egyéni jelentkezési lapokat ellenőrzést követően hagyjuk jóvá. Az ellenőrzés több napot is igénybe vehet. A rossz vagy hibásan kitöltött egyéni jelentkezési lapokat töröljük a rendszerből, így a jelentkező diáknak lehetősége van azt ismét kitölteni és elküldeni.
 • Az egyéni jelentkezési lap jóváhagyását követően lehetőség nyílik egyéni vagy csoportos jelentkezésre is.
 • Ha a diákok együtt szeretnének jelentkezni valamelyik táborba, akkor jelentkezési csoportokat hozhatnak létre és azon keresztül együtt jelentkezhetnek a kiválasztott táborokba.
Hírlevél:
Kérjük, hogy akik szeretnének 2022-ben is jelentkezni valamelyik Piarista Vitorlástáborba iratkozzanak fel a HÍRLEVELÜNKRE!
Feliratkozás módja az, hogy arról az e-mail címről, amelyikre szeretné kapni az információkat, egy e-mail-t kell küldeni erre a címre:
piarista-vitorlastabor+subscribe@googlegroups.com
Nem kell semmit sem írni a levélbe, nem szükséges az sem, hogy a levélnek "tárgya" legyen. Miután elküldték az e-mail-t, a rendszer a feliratkozás megerősítése miatt egy válasz e-mail-t fog küldeni. A leírás szerint meg kell erősíteni a feliratkozást (vagy egy újabb e-mail küldésével, vagy kattintással). Ez a HÍRLEVÉL évente max. 10-15 db levéllel terheli meg az Ön postaládáját. Az itt elküldött információkat a FB oldalunkon és a weboldalunkon is közzé fogjuk tenni. Erről a HÍRLEVÉLRŐL bármikor le fog tudni iratkozni, ha már nem szeretne tőlünk leveleket kapni.
 
A táborokról:
A piarista középiskolás korú diákok számára idén is, a Balaton Ny-i részén található balatonberényi (Petőfi utca 27.) piarista üdülőben, vasárnaptól szombatig tartó, vitorlás táborozási lehetőséget hirdetünk meg. A tábort a vízi élettel, vitorlázással megismerkedni vágyó, 6-7-8-9-10-11. évfolyamos diákok számára szervezzük. A tábor alapvetően sporttábor, amely tartalmas szünidei sportolási lehetőségek sorát teszi lehetővé. A tábor célja, hogy a résztvevő diákok mérsékelt szélerősség mellett önállóan tudjanak kétszemélyes kishajót (jolle) vezetni.
 
Az alapvető manőverek elsajátításához és a vitorlázóérzék (egyensúly, lendület megtapasztalása) kifejlesztéséhez a legalkalmasabb hajótípust, a Laser Pico típusú jollét választottuk, amellyel már 14 éves kortól bárki biztonságosan, nyugodtan és jó hangulatban tanulhat meg vitorlázni.
 
Elméleti ismeretek:
 • Hajózási földrajz, vízrajzi alapismeretek
 • Meteorológiai alapismeretek
 • Hajóelmélet, hajók szerkezete, felszerelése
 • Hajóvezetéstan
 • Vízi közlekedési ismeretek
 • Vitorlázás elmélet
 • Kitérési szabályok

Gyakorlati ismeretek:

 • Kötelek és csomók
 • Vitorláshajó fel- és leszerelése
 • Vitorlázási irányok
 • Vitorlák beállítása
 • Elindulás
 • Nyílt vízi manőverek
 • Vízből mentés, baleset megelőzés
 • Kikötés
Étkezés: naponta háromszor (egy hideg és két meleg étkezés)
 
Vitorlás előélet nem szükséges, de igazolt úszni tudás igen. A táborban a vitorlázás elsajátítására a sportegyesületekben kialakult gyakorlatot követjük gyakorlott oktatók vezetésével és szigorú biztonsági előírások megtartása mellett.
A fürge, sportos jollékkal - kísérő motoros hajó felügyelete mellett - lehet edzéseket, tanfolyamokat tartani, de kisebb túrák megtételére is alkalmasak.
 
Utazás
A nyári időszaknak megfelelően az utazások alapvetően szabadon és egyénileg szervezendők. Az egyénileg érkezőket vasárnaponként 18,00-tól fogadjuk a tábor helyszínén (Balatonberény, Petőfi utca 27.) és szombatonként 8,00-tól lehet elhagyni a tábort.
 
Ajánlott felszerelés
sportöltözet, sportcipő/vászon tornacipő/ ajánlott 2-2 váltás, mert el is ázhatnak, víz vagy szélálló ruha /anorák/, tréningruha és meleg felső, 2 váltás fürdőruha, strandpapucs, világos színű pólók, fehérnemű, zokni, napvédő eszközök /magas fényvédő faktorú naptej, napszemüveg zsinórral, világos, napellenzős sapka/; továbbá a megfelelő "előnapozás" is ajánlott, tisztálkodó felszerelés, hálózsák
 
Fel kell készülni a leégésre és a napszúrásra is, mert a hajózás különösen is veszélyeztetett tevékenység. Az erős napsütés ellen a legjobb védekezés az egész testet fedő könnyű, világos színű levegős öltözet a hosszú ujjú ing, póló, sapka. Szükséges a magas faktorszámú, lehetőleg gyógyszertárban vásárolt, fényvédő krém. Leégésre hajlamosak feltétlen hozzanak magukkal hidratáló krémet is. A napszúrás kezelésére rendszerint Aszpirint ajánlanak a gyógyszerészek. Napszemüveg hasznos segédeszköz. A szemüvegeseknek (optikai/nap) fontos a szemüvegrögzítő vagy szemüvegzsinór. Készüljünk sok szúnyogra! (Maximum nem lesz.)
 
Felelősségvállalási nyilatkozat
A szervezők felhívják minden résztvevő (és a szülők) figyelmét, hogy a vitorlázás veszélyes szabadidős elfoglaltság. Minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt a táborban. A szervezőket az esetlegesen okozott, vagy elszenvedett sérülésért, személyi, vagy vagyoni kárért felelősség nem terheli és velük szemben kártérítési igénnyel fellépni nem lehet.
A szervezőket az új koronavírus (COVID-19) okozta járványból fakadó, esetlegesen okozott, vagy elszenvedett sérülésért, személyi, vagy vagyoni kárért felelősség nem terheli és velük szemben kártérítési igénnyel fellépni nem lehet.
 
Piarista Vitorlázó Egyesület
Az egyesület székhelye: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Az üdülő címe és az egyesület telephelye: 8649 Balatonberény, Petőfi utca 27.
nyilvántartási szám: 01-02-0006176
adószám: 18071250-1-42
bankszámlaszám: 10700347-69707085-51100005 (CIB Bank)
web: http://vitorlazas.piarista.hu/
facebook.com/PiaristaVitorlastabor
e-mail: hello@vitorlazas.piarista.hu
 
Az üdülő adminisztrátora:
Nyitrai Hajnalka (Piarista Tartományfőnökség)
balatonbereny@piarista.hu